Снимка: БГНЕС

Все повече страни решават да ваксинират и по-младите срещу коронавируса, а какви са нагласите това да стане и у нас?

"Това е решение, което трябва да вземе родителят, няма как да го вземе ученикът", коментира пред БНР Мая Стойчева, началник на Регионалното управление на образованието в Кюстендил.

"Най-вероятно това трябва да е през личните лекари, РЗИ. Все пак е дете. Не може училищната сестра да извършва това", допълва Стойчева.

Още по темата

Половината, ако не и повече родители, преди време изразиха  несъгласие за прилагането на антигенни тестове спрямо децата им, припомня Виолета Инкьова, директор на средно училище в Дупница.

Личен лекар от Дупница подчертава, че никой няма да прави нищо задължително. "Въпрос на личен избор, на лично убеждение. Ние не сме като други държави по света, където ваксинацията срещу Covid е била задължителна за известен период от време", изтъква д-р Николова.

 В България сме допуснали грешка да не сме осигурили досега необходимата информация, отчита епидемиологът д-р Христиана Бацелова, преподавател в Медицинския университет в Пловдив.

Според нея ваксините "нямат трайни последици в бъдещето".

При ваксините срещу COVID-19 до няколко дни не остава нищо в човешкия организъм, пояснява Бацелова.

"При положение, че имаме ваксини, не е необходимо да държим ваксините в хладилниците, вместо да ваксинираме и децата", смята Христиана Бацелова.

По думите ѝ "есента нещата няма да са по този розов начин, ако не ваксинираме максимално бързо и учениците, и възрастните".

Д-р Бацелова е "за" отпадането на различни рестрикции за ваксинираните.

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 1 месец

Геноцод и на децата искат сега ... след всички осакатени до момента, сега и децата искат да почнат

99

Анонимен

преди 1 месец

Вода гази, жаден ходи...

98

Анонимен

преди 1 месец

Не си и помисляй да пипаш децата,че ще стане страшно!Не са ли им Достатъчни тези които им бият дори само в род. дом.Отровени осакатени поколения наред!