Снимка: БГНЕС

Ваксинирането срещу COVD-19 на деца на възраст между 12 и15 години все още се разглежда от Националния комитет по ваксинациите на Гърция. Това заяви неговият ръководител проф. Мария Теодориду, предава БГНЕС.

Окончателното решение на комитета може да се отнася до деца от високорискови групи, уточни тя. За да се постави ваксина на дете, ще бъде необходимо съгласието на родителите, съобщи сайтът Keep talking Greece.

Още по темата

Позовавайки се на медицински проучвания, проф. Теодориду посочи, че ваксинациите на деца в САЩ и Канада са 100 процента ефективни, тъй като нито едно от всички 1005 деца, ваксинирани до момента там, не е показало признаци на инфекция.

Ваксинирането на деца предотвратява разпространението на коронавируса сред възрастните и е основният стимул за вземане на решение в негова полза, отбеляза тя.

В последно време се заговори активно за ваксинирането на деца срещу Covid-19, но гръцките власти заявиха, че решението по този въпрос ще се вземи преди началото на новата учебна година през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase