Двама души загинаха при тежка катастрофа между джип и лек автомобил между врачанските села Девене и Борован. Заради инцидентът движението в района беше затруднено в продължение на няколко часа.

Инцидентът става към 8:00 ч. сутринта, когато работници от с. Български извор отиват на работа. На разклона за строежа, където се изгражда дига за язовир, шофьорът на лекия автомобил дава светлинен сигнал за завой наляво. Движещият се зад него джип с плевенска регистрация обаче предприема изпреварване. Ударът е бил толкова силен, че колата се завъртяла няколко пъти и се забила в крайпътно дърво. На място е загинал 47-годишен мъж, а другият - 66-годишен издъхва на път за врачанската болница.

Още по темата
"Видяхме как ги удря. Момчетата завиват, давали са мигач, той ги удря и ги пребива. Линейката се забави,  човекът береше душа тука, вкараха го в линейката и почина", каза работникът на строежа Милен Алексиев.

"Сложили са пластмаса, за да не се вижда на колко е спрял километражът и джипът е заключен. Ние искаме да видим на колко е спрял, защото няма никакъв спирачен път. Нашите хора си завиват и той ги удря, колата се върти във въздуха и се удря в дърво. Когато е слязъл от джипа, телефонът му е бил в ръката", сподели работникът на строежа Румен Гешев.

По случая е образувано досъдебно производство.

"Ще се назначат автотехнически експертизи, които  да дадат отговор на това какъв е бил механизма на настъпилото произшествие. При всички положения скоростта на и на двата автомобила ще бъде изчислена, на място съм за да гарантирам, че всичко което следва да бъде направено ще бъде направено", заяви окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Заради разследването на инцидента повече от четири часа трафикът в района се регулираше от пътна полиция.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase