Снимка: БГНЕС

През последните дни зачестиха сигналите в платформата на Helpbook.info за нападения от агресивни кучета, в това число и домашни такива. Свободното разхождане на домашни любимци е допустимо само в частни територии, принадлежащи на собственика, както и на специално определени места. Наш потребител описва ситуацията, в която е попаднал той и кучето му, докато се разхождали в столичния квартал "Дружба". Недобросъвестен собственик не реагирал по никакъв начин на нападението от двете му кучета към собственика на друго такова, което не било предизвикано по никакъв начин.

Подобна ситуация ни описва друг наш потребител от район „Илинден“: „Всяка сутрин в часовия диапазон 8:00 - 8:30 часа (както и през целия ден) в парк Света Троица, находящ се в ж.к. Илинден, гр. София масово домашните кучета се разхождат от стопаните си без каишки и наморници. Това се отнася не само до дребните породи, но и до едри кучета, които тежатнад 20 кг. Подобно безотговорно поведение създава опасност за живота и здравето на всички граждани, преминаващи или разхождащи се в парка. Отделно не се почистват екскрементите на домашните кучета, което застрашава здравето на децата играещи на същите зелени площи, които кучетата ползват за тоалетна. Моля да извършите проверка на място в посочения парк, като независимо от времето, в което ще го посетите, ще установите нарушители. Най-голям брой нарушители има сутрин между 8:00- 8:30 часа и вечер след 18:00 часа. Считам, че единствено системните проверки от Ваша страна и санкциониране на нарушителите ще има дисциплиниращ ефект. Желая да ме уведомите за резултатите от сигнала ми“.

Колоездачи и пешеходци са ужасени от изключително агресивно куче, което напада без повод всеки, който дръзне да мине през територията му. Без каишка и маркировка животното се хвърля, лаейки без никакъв страх, и е само въпрос на време някой да бъде изпохапан. Молбата е отговорните органи от район „Овча Купел“ да предприемат необходимите мерки по отстраняване на проблема чрез регламентираните хуманни средства.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase