Снимка: БГНЕС
fallback

Националният борд по туризъм предлага всички ограничения за влизане на чуждите туристи в България за летния сезон да отпаднат.

Организацията предложи мярката по време на срещата със служебния министър на туризма доц. Стела Балтова. От бранша искат пълно отваряне на основните пазари за морския ни туризъм - Великобритания, Германия, Русия, Полша, Румъния и Израел, предаде БНР.

Причината е, че в тях ваксинационната кампания е в напреднал стадий и съответно туристите, пристигащи от там, не представляват заплаха за здравето на българските граждани.

Предлага се още да отпаднат изискванията за представяне на PCR тестове при влизане в България и за другите съседни страни - Сърбия, Северна Македония и Турция.

Националният борд по туризъм предлага за руските и турските туристи да се въведе възможността за получаване на визи по електронен път или поставяне на визи на граничните пунктове за туристически сезони 2021-2022.

Според организацията е необходима спешна помощ за българските авиокомпании, за да могат да осъществяват чартърни полети през лятото. До момента те са изключени от всички програми за субсидиране и са пред фалит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Чудо

преди 2 години

До Предложение; Точно така. Чудо голямо е да не можеш да създадеш поминък на население от 6.950.000 с тези боготства.МВнР работи за печалба от визи за турци и руснаци когато туристическия бизнес чака туристи с поминък на хиляди хора в този сектор.Глупаво е да работим кампанийно за сезонен туризъм-лято-зима а през останалото време да кибичим.България има места от съвместната история със съседни държави където също може да развива устойчив годишен туризъм.Но за това трябва ум.УМ ЦАРУВА,УМА ПАТКИ П

21

Предложение

преди 2 години

Интересни хора са управляващите България,една от малкото страни в света дарена с много природни богатства-море,планини,лековити води и земеделение достатъчно за три Българий.Управляващите са толкова недъгави,слепи и антидържавни "същества",че вместо да спомогнат за благото на народо стискат гушата му за да не поеме въздух и да слугува на европеиците.Сменете визовота политика за руски и турски граждани. Сменете и визиовия отдел за тези страни във МВнР,както и консул Атанас Димов от Одрин-ояде се!

20

БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

преди 2 години

КВО ШЕ ПРАЙМ СЕГА, АКО НЕ ДОЙДАТ ТУРИСТИ В ОГРОМНИТЕ НИ ХОТЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО......И ТВА ЛЯТО ШЕ ГЛАДУВАМЕ

fallback