Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на Пловдив излизат на протест. Причината e строеж на блок в зелените площи между жилищните сгради, съобщи Нова тв. 
 
Жителите на пловдивския квартал "Смирненски" се събраха на място, за да спрат строежа. Те твърдят, че е строежът е незаконен и че площта е има статут на "зелена площ".
 
"Живеем тук от 50 години. Тези дървета са засадени от съседите. Ние сме се грижили за тях. Вчера открихме заграждения, не сме уведомени, нито че теренът е отчужден, нито че тук ще има строеж", заяви жена, която живее в близост.
 
Жителите на квартала ще внесат сигнал до ДНСК, РДНСК и прокуратурата. Кметът на район "Западен" заяви, че започва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

*** *** - ***.***

24

Анонимен

преди 2 години

Пловдив бе превърнат в долнопробно гето от строителната мафия, най-гъсто настроеният град, най-мръсният въздух и най-простите новозаселилисе "граждани". Пълно е с мякащи неандерталци които прииждат на талази, задължително с мин. Три бълващи сажди като ТЕЦ дизеляци и разбира се огромнокуче което се облекчава по тротоари, алеи и детски площадки, понякога директно от терасите. Пълен отврат. А, да и *** се изхвърля през терасата. УРО*ДИ.

23

Анонимен

преди 2 години

Строителната мафия е най-силната в България, тя препира милиардите крадени от евро фондове, ДДС измами, престъпления-нарко, проституция, безакцизен алкохол, бензин и дизел и всичко за което се сетите. Това е пералня за милиарди в която е замесена властта от всички етажи и звена, както и обикновен ни хора които работят в този бранш.Тотална, брутална корупция.

fallback