Кадър: Bulgaria ON AIR

Курортите у нас се готвят да посрещнат първите родни туристи. Докато в планинския курорт "Елена" разчитат на българи и очакват много гости, в "Златни пясъци", където резервациите са основно на чужденци, врати отварят едва четири хотела.

В планинското градче Елена се готвят трескаво да посрещнат гости от цялата страна за Великденските празници и Гергьовден. За разлика от миналата година ограничения за туристическия бранш няма. Повече от половината хотелски бази са резервирани. Хотелът на Стилян Савов е почти запълнен.

"Не бих казал, че е на сто запълването, цените са си съвсем нормални, пакетите са за два дни най - малко. Менюто за Великден е богато - с агнешко, козунаци, яйца, специалитети от еленския регион. Гостите на нашия град ще могат да опитат еленски бут и домашна сливова ракия", коментира хотелиерът.
В Елена традиционно почиват предимно българи, предаде Bulgaria ON AIR.

"Персоналът е инструктиран как да действа в ситуацията на Ковид 19. Смятам, че в Еленския балкан цените са поносими и спрямо хубавата храна и приятните преживявания, които ще получат гостите, всичко е нормално", добави хотелиерът Стоян Христов.

А хотелиерите са се подготвили местата за почивка да отговарят на противоепидемичните мерки.

"Повечето хора са запазили лечебни и терапевтични масажи, предвид пандемията. Те влияят много добре на кръвообращението", заяви масажистката Галина Хинова.

На този фон хотелите по черноморието са почти празни. От бранша се надяват на решението на румънските власти за разхлабване на мерките. Сега основно се разчита на български гости, но заетостта в базите е наполовина.

В края на април курортът "Златни mясъци" изглежда пуст. Хотелиерите се надяват това да е временно и скоро един от зелените курорти на България да се напълни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase