Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група - „Има такъв народ“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Това ще стане в сряда, 28 април, от 09.00 часа на "Дондуков".

Oще по темата
Кандидатът за премиер на ИТН е световната шампионка в шаха Антоанета Стефанова. Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обаче обяви преди ден, че тя веднага ще върне мандата на държавният глава Румен Радев.

"Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор", заяви преди ден Трифонов.

Мандатът вече бе върнат на президента и от първата политическа сила след проведените на 4 април парламентарни избори – ГЕРБ/СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 години

До АНОНИМЕН"Да видим сега Русия какво ще му нареди на Радев. Срам си за България. Време е да си ходиш."Да си ходи, само че 70% от българите искат да остане. Хайде гласувай и го махни като искаш да се махне. Ще ми е много интересно да те видя.

51

Анонимен

преди 3 години

Вие нямате експерти! Само ние от ГЕРБ имаме експерти!! Ето го Владито Горанов. Експерт та дрънка!! Само дето проспал едни 700 млн лв. и пробиха системата на НАП. Пътищата се разпадат, навсякъде срутища. Ама иначе само ние от ГЕРБ имаме експерти.

50

Анонимен

преди 3 години

Когато ГЕРБ връща мандата, о, всичко е наред. Когатод друг връща мандата - страхливци, некадърници!!!!

fallback