Снимка: Pixabay
fallback

Маскирани и въоръжени мъже задигнаха сериозна сума от инкасо автомобил на магистрала "Струма" в сряда на бензиностанция край Перник. По непотвърдени данни обирджии може да са откраднали до половин милион лева.
 
Нападателите са били четирима,а грабежът е станал пред очевидци и е записан на охранителни камери. Единият от мъжете от инкасо автомобила е бил леко ранен, след като е получил удар в лицето.

Oще по темата
Разследващите смятат, че нападателите са избягали в посока Дупница, като издирването им все още продължава. Криминалисти не изключват версията, че зад грабежа може да стои добре организирана престъпна група, извършвала подобни престъпления и в миналото.

Една от версиите е да е замесен и вътрешен човек.
 
"Ако си спомним предишни случаи на такива инкасови обири от последните десет години, винаги в една такава ситуация се разследва и участие на вътрешен човек. Било с информация или като съдействие", коментира експертът по охрана и сигурност Здравко Дерелиев пред Нова телевизия.
 
Той смята, че случаят от вчера много наподобява въоръжения грабеж, който стана през декември, отново на инкасо автомобил, в района на Перник.
 
"В двата случая говорим за фирми, които са най-големите в бранша и осъществяват тази дейност професионално и ежедневно. Автомобилът е както трябва да бъде, както беше и в първия случай", добави Дерелиев.
 
По думите му, ако органите на реда се задълбочат да търсят приликите между двата грабежа, вероятно по-бързо ще стигнат до извършителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Политикан

преди 3 години

ДЕФЪНД ДА ПОЛИЙС! Някое бяло ченге е замесено.

36

Анонимен

преди 3 години

Преди години имаше случай един задигна 5 или 6 милиона и го осъдиха на 5 години затвор. сега кой знае къде си ги харчи!!!

35

Анонимен

преди 3 години

Има да 100%има и при убииството на бизнесмена на цариградско в софия на кръговото.тва беше много тъпо убииство това е почерк на ченге аз съм сигорен че ченге е замесено.в центъра на софия да убиеш някои и да тръгнеш да бягаш и да не те хванат камери нямали седял два часа в неква дупка.тука не става въпрос за пари и за наркотици за нещо друго става въпрос.няма как бизнесмен да дължи пари на някои или пък да става въпрос за наркотици там е имаш плащаш нямаш не плащаш това е почерг на тъпо ченге.

fallback