Снимка: БГНЕС
fallback
Допълнително разхлабване на противоепидемичните мерки в страната влиза в сила от днес - 19 април.
 
Според издадената заповед на здравния министър, от понеделник посещенията в детски центрове и клубове се допускат, но при запълване на 50% от капацитета на помещението. Носенето на защитни маски за лице от персонала е задължително.
 
Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – театри, кина, опери, концерти, циркови представления, галерии и др., се допуска при 50% от капацитета на помещенията.
 
Също при използване на 50% от капацитета на залите и спазване на физическа дистанция могат официално да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.
 
Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.
 
До 27 април остават преустановени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 години

*** *** - ***.***

37

!

преди 3 години

Подливат яко на следващото правителство. Жалко за хората които ще пострадат.

36

Киро Х

преди 3 години

Това, с отварянето на 50% е някаква своеобразна глупост, съвместима с това, една жена да каже на някой мъж ще ме е&eш, но ще ми го вкараш само половината! Лунатици!

fallback