Снимка: БГНЕС
fallback

От община Георги Дамяново предупредиха земеделците, че ще налагат глоби, ако машините им излизат на пътя с непочистени от кал гуми. Това важи и за фирмите, които добиват дърва. Калта по пътното плътно е предпоставка за възникване на пътнотранспортни произшествия.

В тази връзка собствениците и/или арендаторите на земеделски земи и гори се задължават, преди излизането на път от републиканската и общинската пътна мрежа, да почистят от кал селскостопанската, земеделската, специализираната и други техники.

При констатиране на такова нарушение, физическите лица се наказват с глоба от 200 до 500 лева., съгласно чл. 52, ал. 1 от Административно наказателните разпоредби от Закона за пътищата. При повторно нарушение, за физическите лица глобата е в размер от 500 до 1000 лева. На юридическите лица и на еднолични търговци се налага имуществена санкция при нарушение по чл. 52 от ЗП в размер от 1 000 до 5 000 лева, а при нарушение по чл.53 от 3000 до 8000 лева от Административно наказателните разпоредби от Закона за пътищата.

При повторно нарушение по чл. 52 от ЗП - глобата е в размер от 2000 до 7000 лева, а по чл. 53 от ЗП - глобата е от 4000 до 12000 лева за юридическите лица и едноличните търговци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Песимист

преди 3 години

Никой не прави нищо... И да пращаш сигнали и да не пращаш не им пука нито в общината, нито на камионите ... Преди вече 5 години заровиха всички села покрай Северната тангента в червена шлака от Кремиковци и какво-нищо. Оттогава всички камиони излизащи от сметището до Чепинци са направили в кал цялото платно в посока Люлин, а някой да е видял нещо да се направи... Само мостовете на тангентата пропадат все повече - вече има 60 м. дълга кръпк на моста над Искър, а вече пропада и следващия към Люлин

29

СКИТник13

преди 3 години

Сигналите къде да подаваме 4е сме наснимали пове4ето арендатори в Добри4ки регион-даже освен рег номера на тракторите се вижда и това 4е нито един от тях няма винетка освен 4е разказват играта на и така калпавия асфалт.Снимам ги от около месец и мисля да ги изпратя на някои от сутре6ните блокове по тв но ако някои знае къде да изпратя клиповете така 4е да ги глобят а не само да ги дават по тв-то да пи6е-благодаря предваритено

28

Валди

преди 3 години

Като се има в предвид какви кратери и дупки има по пътищата, калта е най малкия проблем. Природата ще усвои калта, но дупките не.

fallback