Снимка: БГНЕС
fallback

Къпането в река Дунав, в езерото в лесопарка "Липник", както и в неохраняеми басейни, открити канали и язовири на територията на община Русе, е забранено със заповед на кмета Пенчо Милков. Това съобщиха от местната управа в града.

Стопаните на водни площи следва да обезопасят районите с поставяне на забранителни, предупредителни и информационни знаци.

Собствениците или наемателите на басейни на територията на общината са задължени да осигурят поддържането на санитарния режим със съответния медицински персонал и спасителни постове в определените за къпане места.

Спортните клубове, които използват водните площи в лесопарка "Липник" и река Дунав за тренировки, трябва да вземат мерки за обезопасяване на принадлежащите им лодки и катери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Честно, кой се къпе в този ке не ф Дунава!? Абсолютно мръснa река. Добре, че е кмета да забрани, защото светът е пълен с "многонважно, аз мога да плувам, тук е плитко" и дио ти. Руси, ко праити уа, чувиеци!? Рикътъ и мръснъ, чувьек.

16

Анонимен

преди 3 години

Кметът първо заплоди една еколожка от общината, после се прехвърли на Отдел "Човешки ресурси" и накрая отиде да живее при баба си на село, защото жена му го изгони. След разгрома на БСП в Русе се чуди накъде да поеме.

15

Чист

преди 3 години

Кметът -комунист е забранил на русенци изобщо да се къпят! Как така , без да е разрешила Партията ?

fallback