Снимка: БГНЕС
Здравната инспекция в Кюстендил отваря зелени коридори за имунизации на всички желаещи. Ваксинацията ще се извършва само с ваксината на "АстраЗенека" в три ваксинационни кабинета - по един в Кюстендил, в Дупница и в Бобов дол. От днес се очаква, макар и в ограничени количества, и от ваксината на "Пфайзер" за желаещи над 65 години, съобщи БНР.
 
Зелените коридори в трите града работят от 1 април. Хората, желаещи да се ваксинират, обаче не са много, повечето искат да се ваксинират с "Пфайзер" или с "Модерна".
 
Д-р Райна Сапаревска от филиала на РЗИ в Дупница , която координира ваксинирането в 6 общини, каза, че всеки ден ваксинират с "АстраЗенека".
Още по темата
"Трябва да се съберат хора за поне два флакона, за да правим. За разлика от другите, аз смятам, че като държавен служител не трябва да харча така парите на хората… Досега не съм имала пропуск - точно колкото дози е флаконът, толкова да направя", обясни тя.
 
Джипитата от региона, които са около 80, получиха само 30 флакона от по 11 дози от ваксината "Модерна", което е крайно недостатъчно, каза д-р Румен Алксов, доскорошен председател на съсловната организация за региона и член на областния кризисен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase