Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

МОН не предвижда промяна в графика на ваканциите, съобщиха за БНР от просветното министерство.

Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас ще бъде от 3 до 11 април включително.

За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април включително.

Oще по темата

В дните до началото на ваканцията, всички класове ще продължат учебните дни неприсъствено, в електронна среда. За целта предстои да бъдат издадени заповеди съответно на МЗ и МОН.

След ваканцията в класните стаи присъствено ще се обучават отделни класове по определен график.

Вчера от синдикат "Образование" предложиха дните 1 и 2 април да бъдат част от априлската ваканция и предложиха , ако МОН не вземе решение за начало на пролетната ваканция от 1 април, то кметовете на общините да вземат това решение в интерес на ученици и учители.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също каза, че ако заповедта за мерките спре да действа на 31 март, ще предложи двата дни, които остават до ваканцията на учениците - 1 и 2 април, да бъдат включени към нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

АнонименПитанка

преди 3 години

Колко народ измря и продължава всеки ден, колко хора стоят без работа затворени, за да уйдисат на кефа на неграм.отните и мър.зеливи *** кафеджийки, които се дразнят от собствените деца вкъщи. Ако можеше направо на седмично училище да ги пратят! За 10 дена присъствено да се вър.галят по чиновете, никой нищо не научи, но нека да им тежи на съвестта, която естествено нямат! Ако сега пак ги пуснат да се помотаят из училище за 10 дена, вече ще ни провалят и лятото!

6

Загубиха

преди 3 години

Много от симпатизантите си господата от водещата партия. А изборите са скоро. Родители, учители и ученици чакаха по-добро отношение от властта. Жалко.

5

Реално

преди 3 години

Дават само 5 учебни дни Монстърите гадни. Събота и неделя са неучебни не благодарение на, а въпреки МОН! Нямат милост към децата, тия... (как да го наречем по-меко) - злобари.

fallback