fallback

Ковид отделение във фургони подготвят в силстренската болница. Причината е, че допълнително разкритите 80 легла за пациенти с коронавирус вече са заети.

Областта е на едно от първите места по брой заболели. Новото Ковид отделение ще има нови 50 легла на площ от 500 кв/м. То ще заработи до 10 дни.

Предвидени са 3 реанимационни стаи. Всички помещения са оборудвани с дихателни апарати. Средствата за изграждане на новото отделение са от бюджета на болницата, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

След преминаването на пандемията то ще бъде превърнато в база за долекуване.

"Има всичко. Най-важното е, че подсигурено и с медицински газове. Това е начинът да се обособят инфекциозно болните в една отделна постройка, а не както е в момента в цяла България. Те могат да бъдат разглобени и да бъдат конфигурирани по всякакъв друг начин, който на нас ни е удобен", каза изпълнителният директор на МБАЛ - Силистра Васил Славов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

факт

преди 3 години

Това е единственият правилен начин на приготвяне на отделение за заразени болни... Инфекциозни болници имаше едно време, с подобни планове.

22

Demonaz

преди 3 години

И те ще бъдат празни, както камионите в Америка. А, или пък снимката с ковчези от Италия ,а тя се оказа,че е на бежанци, които са се удавили преди това. Стадо,стадо робско.

21

танер

преди 3 години

След преминаването на пандемията то ще бъде превърнато в база за долекуване.от къде знаете че ще премине много интересно

fallback