Снимка: БГНЕС
fallback
Трима души са загинали при тежка катастрофа по пътя София - Варна. ТИР и автобус са се ударили челно. Произшествието е станало малко преди полунощ, съобщи bTV. 
 
От силата на удара товарът на камиона, каси с безалкохолно, се е изсипал в автобуса. На място са загинали двамата водачи и пътникът, стоящ зад шофьора в рейса.
 
"Прав участък, мокър асфалт, няма заледявания. Опесъчен участък. Вече експертизите ще покажат каква е причината", коментира инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ - Велико Търново.
 
Маршрутът на автобуса е бил София - Варна. Пътниците са били не повече от седем, предимно студенти, прибиращи се по родните места. 
 
Билгюл Харунова е сред четирите пострадали момичета. Тя разбива стъкото и помага на останалите. 
 
"Слушах си музика с телефона и изведнъж седалката ми се преобърна. Влязох под другата седалка. Нищо не разбрах...Двете момичета аз ги изкарах от автобуса. Не знам как го направих", разказва Билгюл. 
 
Стабилно е състоянието на ранените. Всички са освободени за домашно лечение. 
 
"От направените изследавния на две от тях всичко е наред, на третото чакаме изследванията, но като цяло всички момичета са в добро състояние и със запазено съзнание", уточни д-р Венцислава Димитрова от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Станаха ясни причините за катастрофата, по - данни на пътник - лек автомобил е изпреварвал камиона, при което е заслепил водача на автобуса, следствие на което автобуса удря камиона.

11

ДДРОнег

преди 3 години

Принципно шрз нощта трявба да се кара с 80 км/ч. А щом е бил и мокър шътя - със 70 км/ч . Иначе стават ей такива катастрофи ... През нощта видимостта е намалена и не знаеш какво може да ти изскочи ... А и когато асфалтът е мокър опасността се увеличава !!!*** тия работи ги рзбираш от горчив опит ...

10

Анонимен

преди 3 години

До АПИ+***.бгТази магистрала е планирана още при Тошо. Може и да крадат сегашните, но и оставят нещо дето може да се ремонтира. А тези преди тях, дето сага са "нови"лица "не крадяха" и нищо не правеха. Но и парите изчезваха.

fallback