Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Вчера следобед около 17 ч. е подаден сигнал през тел. 112 за изчезнал сноубордист. В ефира на Bulgaria ON AIR директорът на Планинската спасителна служба - Емил Нешев, даде подробности за мъжа и акцията по издирването му.

"В момента екипите се събират в местността "Картала" и чакаме да пуснат лифта за да се качим горе", обясни Нешев.

Акцията вчера е продължила до полунощ.
Oще по темата


"Претърсени са всички горски части, където може да е един сноубордист, продължаваме в същата зона. Днес се наблюдава и паднала лавина в улея, където също има вероятност да е попаднал", заяви директорът на спасителната служба.

"В акцията са включени и 2 спасителни кучета и RECCO детектор, тъй като той няма уреди, които да ни помогнат да разберем къде е", допълни още Нешев.

Телефонът на сноубордиста е засечен от клетка в района.

"Дава свободно, но не вдига. Знаем само, че не е излязъл от ски зоната на "Картала", някъде в района е", посочи Нешев.

Според планинските спасители, мъжът не е бил подготвен.

"Според нас екипировката не отговаря, дори няма и каска, доколкото разбираме", каза още директорът на ПСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

До ЗнаещГосподи прибери си вересиите. Ако си в населено място дето се припокриват две и повече клетки веднаха ще те локализират по разстоянието от всяка. Но там е една и се знае само в радиус на какво разстояние е от нея. Дълбок сняг. Пресечена местност с растителност. Лавинна опасност. "Игла в купа сено". А на този с ценоразписа на ПСС бих му препоръчал първо да види цените на "туристическите"застраховки. После да ръси мозък. Часове километри под лавините да търсиш някои е за безпари ли?

16

Анонимен

преди 3 години

До 17Щото бау-бау ще те намери, докато за джаджите няма гаранция. Особено при по-насечен терен и екстремни условия.Дано да има късмет изчезналия и всичко да приключи успешно! А ако е здрав и читав, не са една и две доброназорните научителни мерки по трудния начин, с образователен характер...

15

Анонимен

преди 3 години

Предлагат екскурзии до Марс ,ракети , ускорители на частици и тн а не могат да намерят човек в планината - нещо дронове,спътници,уреди за засичане на топлина, има апарати ,които от Космоса виждат какво има Под земята , засичане на телефона .Пак опряхме до Бау Бау

fallback