Снимка: БГНЕС
fallback

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изпрати предложение до образователния министър за издаването на заповед, с която децата от задължителната предучилищна подготовка да могат да отсъстват по преценка на родителите. Днес в областта беше отбелязан рекорд - 120 заразени с коронавирус за последното денонощие.

От направените 148 теста заразените с COVID-19 са над 80 процента. Такава стойност не е отчитана в региона от началото на пандемията, съобщава БНР.

Oще по темата
В най-тежките месеци от втората вълна през ноември и декември миналата година максималните положителни резултати бяха малко над 100 и то при направени двойно повече теста.

Тревожна остава ситуацията в здравните заведения.

В единствената триажна зона в областта в пазарджишката многопрофилна болница леглата са изчерпани и има списък от чакащи.

С оглед  обстановката кметът Тодор Попов настоява през министъра на образованието за издаването на нарочна заповед за ограничаване на присъствената форма на обучение на 5 и 6-годишните деца, по преценка родителите им. Очаква се свикване и на областния оперативен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Нормално, кой ще даде 100лв за тест, ако не е болен. Тест се прави, само за да може ако се влошиш да го имаш и да имаш право на болница. В тези времена в малък град да дадеш 100лв за 'тест' вместо за лекарства си е безумие. Даже се учудвам че само 80% са положителни. Общо взето ако иска човек да се лекува изобщо не му трябва да се тества те симптомите са красноречиви. Единствената причина да има отрицателни тестове е хора пътуващи към други страни и нуждаещи се от отрицателнитестове...

21

Не е изненада

преди 3 години

Тествали са махалата в Пазарджик и са им излезли 80% положителни пробите.

20

Мътиматик

преди 3 години

Очаквам след седмица 120 %.

fallback