Снимка: БГНЕС
fallback
Граждани на Пазарджик сигнализират, че мними служители от Националния осигурителен институт обикалят по домовете на възрастни хора. Те уговарят хората да попълват декларации за увеличаване на пенсиите им, съобщава БНР. 
 
От регионалното звено на НОИ отрекоха това да са техни служители. Предполага се, че това е нова схима за измама, която цели да привличе гласоподаватели за парламентарния вот на 4 април.
 
Мнимите служители разполагали със списък на адреси, на които живеят основно самотни възрастни хора.
 
Николай Дулев, който от известно време ползва жилището на възрастен мъж под наем, също е получил подобно позвъняване на вратата. 
 
Появата му обаче смутила представящия се за държавен служител, мъж на възраст между 40 и 50 години:
 
"Изкара една бележка, скъсана от А4 формат, с моя адрес. Носеше в него още 5-6 такива бележки. И аз му казвам: "Изчакай малко, ей сега ще звънна един телефон" и тоя се врътна и избяга. Аз го попитах някаква карта има ли за легитимност, нищо не ми изкара", каза Дулев.
 
От полицията в Пазарджик са категорични, че няма държавни служители, които да обикалят от врата на врата, и това със сигурност е опит за измама. 
 
Апелът към гражданите е да не се доверяват и при веки подобен случай да сигнализират в полицейските управления. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

българин

преди 3 години

Това не прилича да е схема на измама с цел гласоподаватели. Всеки поне малко мислещ човек ще се сети. С тези 5-6 бележки на възрастни хора, живеещи сами, дали ще да е за това, а?

1

сигурно

преди 3 години

Запиетата на шайката ще да са !!

fallback