fallback

Общ преглед
54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус, съобщи управителят на благоевградската болница д-р Огнян Митев пред „Монитор“.

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията.
Oще по темата


"Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина. Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове", казва сестрата на починалата Здравка.

Според нея жената е нямала коронавирус, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

"Познавам се добре с учителката Тинка, израснали сме заедно, но за съжаление почина, не знам какво се случи“, каза кметът на с. Стоб Георги Ставрев.  Учителката в Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в град Рила е починала в МБАЛ Благоевград на 10 март, часове след като е била приета в много тежко състояние.

"Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици", допълни д-р Митев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

238

Става досадно вече

преди 3 години

До От БерлинНакратко - за да се образуват антитела след тази ваксина трябват 3 седмициИнкубационният период на вируса е 5-10 дниСтарите хора са били заразени около седмица преди поставянето на ваксините. Тестът НЕ МОЖЕ да покаже антитела по това време! Тестът само показва, че няма/ не е имало активно заболяване по това времеЧетете и се информирайте преди безотговорно да сеете паника и да обърквате причини и следствия! Вирусът е неизмеримо по-голямата опасност в сравнение с ваксината!

237

Стават досадно вече

преди 3 години

До От БерлинЕто такива медицински неграмотни хора сеят паника и неразбиране.Тестът проверява само дали има антитела. Антитела се образуват или след прекарано заболяване, или след ваксиниране като доказва неговата ефикасност. Тестът не може да каже дали антителата са от инфекция или ваксина.За да се образуват антитела след ваксина обаче трябват три седмици, не е възможно тва да стане за 4 дни. Ако историята изобщо е вярна, старите хора са били заразени 1-2 седмици преди ваксинирането.

236

тия луди ли са бе?

преди 3 години

Ваксинации по време на пик на пандемия? Какво очакват"

fallback