Снимка: БГНЕС
fallback

Наблюдава се "подмладяване" на пациентите с COVID-19, което е тенденция на национално ниво, заяви през журналисти в Смолян здравният министър Костадин Ангелов.

Министърът отбеляза, че към настоящия момент няма недостиг на легла, а там, където има повишен натиск, ковид леглата се увеличават. В болницата в Благоевград ще се направи проверка, за да бъдат изяснени всички факти около смъртта на родилката, уточни Ангелов, цитиран от БТА.

Ситуацията в Смолян е контролирана, според здравния министър. В областната болница има 154 легла за ковид пациенти от общо 306 места. МБАЛ- Смолян сега разполага с 90 свободни ковид легла, с които според Ангелов могат да бъдат поети нуждите, ако се повиши натискът към лечебното заведение.

От Областния оперативен щаб посочиха като по-сериозна епидемичната ситуация в Златоград, където се наблюдава повишена заразяемост и заболяемост от коронавирус. Ако в следващите 7-10 дни няма подобрение на ситуацията в Смолян и областта, от щаба имат готовност да въведат и по-стриктни локални противоепидемични мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"И как лекувате леките случаи в болниците, които нямат нужда от апаратно дишане?"Ми така де. 5 дни на кислород, лека увреда на белия дроб, миокардитче - нищо не е :)

68

Анонимен

преди 3 години

Не, Ангелов, няма подмладяване. Има повишен прием в болниците на по-млади хора, за да изглежда, че има подмладяване. И как лекувате леките случаи в болниците, които нямат нужда от апаратно дишане? Държите ги там десетина дена, прибирате си парите пътеката и с повишения брой хоспитализирани поддържате театралния водевил за страшната пандемия и вирусния апокалипсис.

67

Ковидко

преди 3 години

Ами как няма да се подмладява. По-възрастните или са захвърлени в някое село и нямат достъп до тестове и болници, или вече са починали къде от болест къде от липса на внимание,

fallback