Снимка: БГНЕС
fallback

От вчера бяха въведени по-строги мерки за две седмици във връзка с разпространението на COVID-19 у нас. В някои области фитнес залите са затворени, а други работят до 30% капацитет.

В София фитнесите работят до 50%. Управителят на фитнес зала в София Мария Станчева сподели пред БНТ, че никой от бранша не може да реагира спокойно в ситуацията, в която всеки нов ден може да донесе нови рестрикции или затваряне на залите.

"Няма как човек да приема равнодушно факта, че трябва да разчита на държавата, "на която очевидно не може да разчитаме", сподели тя.

И подчерта, че в залата, която е голяма, дистанция се спазва и във фитнеса никой не идва болен.

Мария Станчева сподели, че благодарение на медиите е започнало изплащане на помощи на заетите във фитнесите. Тя допълни, че все още се чакат част от средствата.

Станчева обясни, че ако отново се стигне до затваряне на фитнес залите и намаляване на капацитета на посещаемост, тяхната зала ще се включи към протеста, който подготвят колегите им страната.

Затварянето доведе до фалита на много зали, други предстои да закрият бизнеса си заради фалит, каза още тя и допълни, че настояват да има предвидимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 3 години

Тренирането със свободни тежести е страхотно лекарство против депресия и слаб организъм. Където ходя, залата е голяма колкото паркига на мол и 99% от времето в площ от 20 кв. метра няма никой покрай мене. Може би поради факта, че почти НЯМА хора.

41

До 42

преди 3 години

Абе търтей шишкав хайде изкарай едно научно изследване, което да доказва че някой се заразява във фитнес бе глупендар. И като се зарази какво във фитнесите възрастта е такива , че смъртността е 0,01%. Да не говорим че си е избор на хората къде и какво ще правят. Ти като искаш си живей у вас до края на жалкия ти живот и не давай акъл на хората какво да правят, чуваш ли търтей

40

Учен

преди 3 години

До 43, слушай търтей, като си неграмотен на тема физическа подготовка не давай акъл, чуваш ли бе ***. Как може само неграмотни хора да се изказват тук. Фитнесът е здраве, най-бързия начин да си свалиш дебелия мазен *** и гумите Мишелин около корема, които ги имаш. Това с никоя друга тренировка не става, ама тъй като сте неграмотни на тема физкултура такива коментари получаваме само от неграмотни шишковци

fallback