Снимка: БГНЕС
fallback

Деветмесечно бебе бе настанено в болница с множество изгаряния, след заливане с вряла вода. Майката също имала по-лека форма на изгаряния. На бебето е оказана помощ от спешните медици, а след това е настанено в детското отделение.

С Dnes.bg се свърза бабата на бебето, която опровергава предположението на медици, че вероятно детето е изгорено по невнимание на родителите. Публикуваме нейното мнение без редакторска намеса:

"Искам да опровергая написаното в медиите твърдение, че инцидентът с моя внук, който е в болница с изгаряния от гореща вода, е извършен от самите родители и те се опитват да прикрият вината си.

Oще по темата
Това е нелепо и абсурдно. В какво медиците са склонни да вярват и какви са предположенията на журналистите не отговаря на реалността.

Медиците не бяха притеснени, че чакахме педиатър да дойде да прегледа детето половин час, че нямат медикаменти да се погрижат адекватно на ситуацията и че нямат ресурса да помогнат на пациент, а се притесняват кой е залял детето. Пълен абсурд! Точно медиците са хората, които първи се сблъскват с пострадалия и от тях се очаква да окажат помощ, не да предполагат. Не им прави чест да дават подобни изявления. Аз, в качеството си на член на семейството на пострадалото дете, заявявам, че инцидентът е напълно случаен, детето само е бутнало съда с горещата вода върху себе си и майка си, която също е с изгаряния и в болница. Няма нормален човек, който би го причинил на детето си. Пак казвам това е инцидент, който не е желан от никого. Нека не се нанасят допълнително психически щети на семейството в и без това трудния за нас период".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Вълнаро

преди 3 години

Стават такива неща.. Дано се оправи детенцето! Запомнете изпитана рецепта за първа помощ при изгаряния, дано никога не се наложи! По една супена лъжица мед, свинска мас, хлебна сода и жълтъкът на едно яйце! Смесва се хубаво и се маже, после се покрива със стерилна марля/ бинт. Ефектът е чудодеен, колкото и да не Ви се вярва. Разбира се, при първа възможност се търси лекар!

27

Анонимен

преди 3 години

Не е първия такъв случай няма и да е последен, просто родителите се опитват да наблюдават децата постоянно и за това ги вкарват в кухнята докато готвят да бъда под наблюдение, но няма как да готвиш и наблюдаваш по добре остави детето да се развива самостоятелно в детската стая най много да разхвърля стаята със сигурност ще го направи.Но тези неща се усещат когато са две, готви с две деца в краката ти,не става, значи не става и с едно.

26

ЗзЗ

преди 3 години

До Янитахайде стига глупости! На 9 месеца не може да ходи. Тоест майката си е виновна че го е сложила толкова близо до вряла вода. Това, че е готвила не е никакво оправдание -нито е първата майка която готви докато гледа дете, нито ще е последната. Разликата между тази и другите майки, е че те оставят детето на безопасно разстояние.

fallback