28

Вълнаро

преди 3 години

Стават такива неща.. Дано се оправи детенцето! Запомнете изпитана рецепта за първа помощ при изгаряния, дано никога не се наложи! По една супена лъжица мед, свинска мас, хлебна сода и жълтъкът на едно яйце! Смесва се хубаво и се маже, после се покрива със стерилна марля/ бинт. Ефектът е чудодеен, колкото и да не Ви се вярва. Разбира се, при първа възможност се търси лекар!

27

Анонимен

преди 3 години

Не е първия такъв случай няма и да е последен, просто родителите се опитват да наблюдават децата постоянно и за това ги вкарват в кухнята докато готвят да бъда под наблюдение, но няма как да готвиш и наблюдаваш по добре остави детето да се развива самостоятелно в детската стая най много да разхвърля стаята със сигурност ще го направи.Но тези неща се усещат когато са две, готви с две деца в краката ти,не става, значи не става и с едно.

26

ЗзЗ

преди 3 години

До Янитахайде стига глупости! На 9 месеца не може да ходи. Тоест майката си е виновна че го е сложила толкова близо до вряла вода. Това, че е готвила не е никакво оправдание -нито е първата майка която готви докато гледа дете, нито ще е последната. Разликата между тази и другите майки, е че те оставят детето на безопасно разстояние.

25

до 24

преди 3 години

Затварянето в клетки на децата е неизбежно и се прави, естествено не в прекия смисъл, ако си забелязал наплашените родители обикновено са създали клетка около децата си по отношение на техните страхове.Но не е възможно за всеки страх да създадеш клетка, при това тези деца тези клетки си ги носят и като пораснат.

24

Анонимен

преди 3 години

До анонименАбе дай направо да ги затваряме в една клетка и да не ги мислим. Така няма да изглеждаме нискоинтелигентни и непредвидливи.

23

анонимен

преди 3 години

Самото допускане на опасна ситуация като тази с печката е израз на ниска интелигентност и на всякаква предвидливост. Какво защитавате тези неблагодарници като бабата не ми е ясно......Тя сигурно и лекарствата си оставя на видно място, но ще пищи, че линейката закъснява?

22

анонимен

преди 3 години

Ще сложи детето в клетка, само когато е опасно напр. в случая когато майката е заета. Какво се правите, че не разбирате толкова? Един е прав, дете се гледа трудно, трябва постоянно внимание. Индийска поговорка - цяло село не стига да се отгледа едно дете!

21

един

преди 3 години

Никой не ви казва в клетка, не преиначавайте! Просто е нужен постоянен надзор! Стига сте писали неща, които просто не съм написал!!!!!!

20

Анонимен

преди 3 години

До единНали, както АнонимеН казва по-долу - децата трябва да са в кошара и в клетка. Айде стига глупости! Само който е чакал някой друг да му гледа децата може да зададе такъв въпрос!

19

Анонимен

преди 3 години

Стига бе, кво се хванахте на тая интригантщина от страна на медиците ни! Случват се такива инциденти, никой не може да предвиди всичко във всеки един момент. Важното е да му помогнат на детето и да няма трайни увреждания.

18

един

преди 3 години

Какво търси малко дете до печката? Тая наистина е от нагла по-нагла, може и докторите да почне да съди. То бива просссстотия, но толкова?

17

анонимен

преди 3 години

Тази плюе другите, а самите са виновни, едно малко дете е винаги в опасност! И какво ще му преглежда педиатър, след като е доста изгорено!? Тая е за съд за обида на докторите, дето им се чудя какво правят тук, да слушат подобни, а по закон са длъжни да сигнализират и за най-малкото съмнение!

16

От Янита

преди 3 години

Много благодаря на До Янита ще си взема бележка. Задължена съм ви. Надявам се никога да нямате каквито и да било инциденти през живота си. Няма смисъл да се занимавам с дребни душички. Благодаря

15

До Янита

преди 3 години

Вместо да се обясняваш като да не казвам какво, седни и научи тази девойка какво изисква елементарната логика при гледане на дете!Щото ви е много важно какво ще кажат хората, а не що за хора сте вие....От толкова акъл не коментиращите и лекарите са изгорили това дете, а девойката, дето го е раждала...Но да родиш всяко животно може. Да си майка е друга бира!

14

Писна ми от вас

преди 3 години

Много благодаря на всички за съветите. Бъдете здрави

13

Анонимен

преди 3 години

Лекарите по закон са длъжни да изведтяват агенцията за закрила при такива инциденти.Бабата да не обяснява какво и как е станало, когато не е била там.Малко повече уважение към хората, които спасяват внучето ти след некадърното гледане на щерка ти/снаха ти!

12

Янита

преди 3 години

Сега, пояснявам за всички анонимни. Детето не е оставено без надзор. То просто е било в майка си, която е готвела и то е бутнало съда с водата. И за тези които ще кажат защо готви с него Сми защото има и такива жени, които готвят, чистят и други домакински неща и гледат и децата и *** тях се случват всякакви инциденти. Не преигравайте моля ви анонимни. Благодаря

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7 И кое е правилното в коментара й? Тя добре коментира каква е работата на другите хора, но защо не коментира каква е работата на близките и роднините на 9 месечно дете? Дали им е работа да го оставят неподсигурено и без надзор?! Всъщност тя прави точно това срещу което мрънка - коментира други хора, вместо да си върши нейната работа!

10

АнонимеН

преди 3 години

ИЗГОРЕНОТО СЕ МАЖЕ СЪС МЕД!ТАКА ПИШЕ В ИНТЕРНЕТ!----------------ВМЕСТО ДА СЕ ЧАКА СЕ НАМАЗВА С МЕД!!!ДОКАЗАНО Е , ЧЕ ПОМАГА ГОРИЛ СЪМ СЕ И МЕДА ПОМОГНА !

9

Анонимен

преди 3 години

Случват се нелепи инциденти,дано детенцето се възстанови напълно и всичко да отмине.Човек колкото и да се старае да предвиди всичко, това не винаги се получава.Жена ми обича да готви на най-близкия до ръба котлон и винаги и правя забележка когато видя оставен тиган със стърчаща дръжка и винаги я завъртам настрани или навътре. Печки,чешми, бани,прозорци,контакти,препарати за почистване, лекарства,остри предмети,дребни такива,в един дом има стотици потенциално смъртоносни неща за едно дете.