Снимка: БГНЕС
fallback
"Пътна полиция" започва нова акция от днес. Този път униформените ще следят за използването на обезопасителни колани и детски столчета в автомобилите, съобщава Нова тв.
 
Целта на акцията е водачите да разберат, че неизползването на обезопасителен колан или каска значително увеличава риска от сериозен травматизъм и дори смърт при инцидент на пътя.
 
"Има над 94 000 такива нарушения миналата година. Над 1 500 водачи са си позволили да не обезопасят своите деца при качването им автомобила. Това е безотговорно поведение от тяхна страна. Апелираме към тях да бъдат по-отговорни, за да подсигурят безопасността на децата си", каза гл. инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция”.
 
"Глобата е 50 лв., на водача се отнемат и контролни точки, но не това е най-важното. Трябва да сме отговорни към нас и пътниците. Много често самите пътници при спиране се учудват защо са санкционирани. Напомняме, че е тяхно задължение да поставят коланите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

кат е грешка

преди 3 години

След като човек се срещне на живо с хора от тази служба, остава с трайното убеждение, че полицията се крие зад храсти, мантинели или природни препятствия и после те разпитва с несвързани въпроси-какво работиш, за къде си тръгнал, ко ши прайм и се чудиш какво искат да кажат. С две думи са срам за Полицията и пречат на движението с това криене и на имиджа на самите полицай, защото са униформени все пак.

13

СС

преди 3 години

КАТ да проверяват "донорите" с мотори по пътищата хвърчат с 120 км !!!

12

КАТ да се закрие

преди 3 години

Катастрофите ще са много по-малко, ако закрием КАТ като структура доказано вредна за безопасността на движението.

fallback