Снимка: БГНЕС
fallback

Три нови области на страната отново влязоха в "червената зона" по разпространение на коронавируса само за седмица.

Така областите в червено със заболяемост над 120 на 100 000 души вече са 22. В София и Бургас заразените са 362 на 100 000 души, съобщава БНТ.

В Кюстендил заболелите вече са 487 на 100 000. Данните са на Националния център по заразни и паразитни болести.

На фона на нарастващите случаи, отново опашки от желаещи да се ваксинират след възстановяването на зелените коридори. За часове на места ваксините се изчерпаха.

Kабинетът за ваксинации към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" възобновява работа. Ще се поставят ваксини на "Астра Зенека". С приоритет ще се ваксинират хората от фаза 3 и 4.

Кабинетът е отворен и за хора извън приоритетните групи. Той ще работи без прекъсване от 8:00 часа до изчерпване на наличните количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Адекватно

преди 3 години

Смела и агресивна ваксинация във всички червени региони-огнищата на заразата, с предимство при разпределянето на ваксините. Нали очакваме назаем от Франция и Германия. Това му е майката, а не затварянето и изолацията.

16

Хайде де

преди 3 години

Преди разхлабването казваха, че Борисов налага логдаун та избирателите да не могат да гласуват. Вместо това, той разхлаби мерките, а това беше най-правилното решение, но пък сега щели да нараснат заразените. На село му казват на това "в чутура не можеш да го вкараш". Друг е въпроса доколко тези данни са верни, доколкото технологията на отчитане не е публична и ми липсва разрез по групи и региони. Защо не се прилага масовата имунизация с предимство в огнищата, които се съобщават. Какви са при-чин

15

Май

преди 3 години

ще съжаляваме, че не се сбъдна желанието на "оня там" да превърне това котило на злото и кутия на Пандора в картофена нива. Но не се знае. Може и да не е късно.

fallback