Снимка: БГНЕС
fallback
Вчера Административният съд в Бургас обяви за "нищожно" разрешението за строеж на т.нар. "подпорна стена" в местността "Алепу" край Созопол. Решението дойде след протест от страна на Окръжната прокуратура, която констатира множество нарушения.
 
Сагата със строежа на вилното селище започна още в началото на 2019 година. Тогава бяха подадени поредица от сигнали, след които ДНСК инспектира обекта, който трябваше да бъде подпорна стена, но подозрително приличаше на хотел. 
 
След като не бяха открити нарушения, през юни миналата година, Окръжната прокуратура в Бургас внесе протест срещу разрешението за строеж. Вчера обаче то беше обявено за недействително.
Oще по темата
 
"Нарушенията са основно две. Има абсолютно нарушение на процедурата за строеж, както и изготвени документи с невярно съдържание. Всички входирани документи в административната преписка, които главният архитект следва да разгледа, липсват и при входираното второ заявление, с което фактически е стартирала процедурата по издаване на разрешението", заяви пред Нова ТВ наблюдаващият прокурор Христо Колев.
 
"Ако Върховният административен съд потвърди решението, това ще означава, че строежът е извършен без разрешение. В този случай ЗУТ казва, че строежът е незаконен и следва да бъде задвижена процедурата по неговото премахване", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Пунта Кана

преди 3 години

Днес.бг защо триете мнения? Не ви изнася ли ,що ли?Като триете що не триете наред,тези мнения които не са трити да не са много цветущи?

39

.!.

преди 3 години

Абе най-точния отговор на въпроса отправен в заглавито на статията е: Ха дано, ама на дали!

38

Анонимен

преди 3 години

А дано се решението се потвърди и на трета инстанция. Крайно време е и у нас да се отпочне с някаква що годе приемлива нормалност.Колкото до разрушаването, преди да се пристъпи към физическото му реализиране, ще трябва да се помисли каква точно част от конструкцията да се запази. Ако се премахни изцяло, свлачището дето го измислиха за укрепване, вече няма да е само на документи.

fallback