Снимка: БГНЕС
fallback

Седмица след въвеждането на задължителното носене на маски на открито и специален пропускателен режим в поликлиниката, област Кюстендил броят на новозаразените с COVID–19 расте.

Oще по темата

"Считаме, че има ефект от тези мерки, защото заболяемостта расте, но в сравнение с миналата седмица е много по-малка. Броят на новозаразените расте и в страната. Надяваме се, че за срок от две седмици ще има ефект от тези мерки, въпреки задаващата се трета вълна", коментира пред БНТ Виктор Янев – областен управител на Кюстендил.

По думите му 7 дни след въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки ръстът на заболяемост от 65.9%, което е в червената зона, сега е 29% в жълтата зона.

"Независимо, че с 40 пункта са се увеличили заболелите за една седмица, ръстът е намалял. Затова мисля, че в момента имаме плато на заболяемостта на територията на община Кюстендил и областта. Ще наблюдаваме ежедневно обстановката и при рязък скок на заболелите ще вземем и други мерки", увери Янев.

Пропускателният режим в поликлиниката ще продължи - на входа ще има дезинфекция, термометрия и дистанция между посетителите. Антигенни тестове на територията на поликлиниката няма да се правят поради липса на желаeщи, уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Къде го виждате този голям брой заразени. Днес са 42 в цялата Кюстендилска област.

10

Анонимен

преди 3 години

е браво на кмета-пребори короната - ей го на, вчера в червена зона, днеска в жълта, утре сме на бело и след 10 дни сме дискотека

9

Булшитова

преди 3 години

Демек мерките са лъжи да те мажем. И всичко е един голям цирк, а всички ние сме опитни маймуни в клетки.

fallback