Снимка: БГНЕС
fallback
Инспекция свързана с качеството на ремонта на магистрала "Тракия". Експерти от Европейския център за транспортни политики днес оглеждат отсечката до Чирпан. Ще проверяват дали и как се прилагат обявените технологии от АПИ за ремонта на магистралата, качеството на полаганите материали и съответствието им с обявените по обществената поръчка.
 
Целта на проверката е да не се стига до поредно пропадане на магистралата, какъвто е и поводът за ремонта на поредните 16 километра от нея.
 
"Днес ще проверим начините, по които се извършва строителството на магистралата. Целта е да успокоим гражданите или ако има забележки, да ги отправим където е необходимо. Лично аз смятам, че трябва да се спре със спекулациите по отношение на ремонта на тази отсечка. Той беше изключително нужен и ние приветстваме, че се случва", обясни в ефира на Нова ТВ експертът към Европейския център за транспортни политики Даниела Русинова.  
 
Тя обясни още, че на база това, което вижда, всички изисквания за извършването на ремонта се спазват и се влагат съвременни технологии.
 
"Идваме на място след получени сигнали, за да се проверим всичко, за което ни пишат. Трябва да кажем, че усилията, които се влагат в този участък, на този етап, са забележителни", допълни Русинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ddd

преди 3 години

До ДаниелМоже би имате право, но аз имам едно свое виждане за пътищата и тяхното състояние в БГ - Това се дължи на 10 процента лошо изпълнение и 90 процента претоварени камиони. Лично съм виждал как гондоли се товарят два пъти над допуситмото. Натоварването на пътя е изчислено на 10 тона на ос, а на магистрала 12 тона (релгаменти). А кажете ми една триоска с 90 тона товар какво осово натоварване на пътя прави. Там е проблема и е адски сериозен.

12

Анонимен

преди 3 години

Да вземат да проверяват строежите на новите жилищни блокове - качеството на бетона, хидроизолацията.Всеки купувач ходи с разузнаване да провери кой е строителя, кои са работниците, от кой бетонов възел е бетона, колко килограма на квадратен метър площ е арматурата, каква хидроизолация е поставена и дали я има въобще, имали ли влага в мазите, мазилката със солен пясък ли е, шпакловката с повишен радиационен фон ли е и какво ли не. Щото контрол няма.

11

Даниел

преди 3 години

Имам отвратителното усещане, че проблемът в тази отсечка е в пътния насип, който вероятно не е добре уплътнен и вложените в него материали не отговарят на нормативните изисквания. Колкото и добре да го преасфалтират сега, очаквам проблема да се появи отново в определен момент.

fallback