Снимка: Pixabay

Редките птици ему - шестгодишните Фред и Уилма, в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, се сдобиха с осем "динозавърски" яйца, от които очакват да се излюпят пиленца, съобщи директорът на зоопарка Християн Христов за БТА.

Яйцата на екзотичната двойка птици, кръстени заради древния им произход на популярните герои от анимационния сериал "Семейство Флинтстоун", са много големи, по 600 грама всяко, тъмнозелени, наистина като на динозаври, поясни директорът на зоологическата градина.

Още по темата

По думите му зоопаркът е предприел експеримент като шест от яйцата са поставени в инкубатор при висока влажност и температура 47 градуса над нулата и, ако са оплодени, след малко повече от месец трябва да се излюпи ново потомство. В семейството Фред пази яйцата, но той не може да покрие повече от десет, а и Уилма се очаква в размножителния период да снесе още, добавиха от зоопарка.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е обещал да дари от новородените на зоопарка в Стара Загора, откъдето двойката се пресели миналата година.

Гигантите ему, чиято древна родина е Австралия, са със закърнели криле и въпреки че достигат до 50-60 килограма се движат много бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase