Снимка: Pixabay

Редките птици ему - най-новите обитатели на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, получиха имената на популярни герои от анимационния сериал "Семейство Флинтстоун" като знак за древния им произход, съобщиха от зоопарка, който търсеше кръстник на екзотичната двойка.

Шестгодишните Фред и Уилма, чиято древна родина е Австралия, дойдоха по т.нар. размножителен заем от Старозагорския зоопарк, който е в ремонт, разказа директорът на зооцентъра в Добрич Християн Христов.

Птиците гиганти със закърнели криле са големи бързоходци. Обичайно представителите на вида достигат до 1.5-2 метра височина, а на тегло - до 50-60 килограма.

Вече подготвяме гнездото за семейството, което сега навлиза в размножителен период, каза Христов пред БТА. Ако Уилма снесе яйца, те ще са тъмнозелени и много големи. Директорът на зоопарка поясни, че яйцата ще бъдат сложени в инкубатор, за да не бъдат изгубени в студеното време. И зоопаркът в Стара Загора ще получи малки пиленца, ако успеем да ги излюпим, обещава директорът на Центъра за защита на природата и животните.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 месеца

Министърът му Барни го видяхме вече що за стока бе

2

Анонимен

преди 2 месеца

Фигуранта и деса

1

Антрополог

преди 2 месеца

На Борисов родата