Снимка: Helpbook

Общ преглед
Тези дни в платформата на Helpbook.infoпостъпи сигнал от жител на столичния квартал "Люлин" за учудваща наглост, визуализирана от снимки.

Водач на автомобил няколко поредни дни паркира колата си насред новоизградена детска площадка в квартал „Люлин“ 1. Молбата е да се предприемат мерки за допълнително поставяне на още две ограничителни колчета така, че да не се допуска влизане на автомобили в територията на детската площадка, което е ежедневие. Авторът на сигнала благодари на община Люлин за бързата реакция и изграждането на самата площадка.

Получихме и сигнал от жител на комплекс „Делта Хил“ в село Кладница, Пернишко. Въпреки наличието на всички съвременни удобства и модерната инфрасктруктура проблеми не липсват. Ето какво пише в сигнала: Глутница от пет бездомни чипирани кучета напада хора. Има нахапани няколко човека и домашни кучета, моето включително. Това продължава повече от година. Преди месец-два от общината ги кастрираха и чипираха, но те са агресивни и нападатгрупово. Като бонус- разнасят боклука от контейнерите по улици и зелени площи. Глутницата се върти около кръговото до контейнерите, а две от тях в първата пряка в дясно на ул. „София“ от ресторанта нагоре. Моля да бъдат предприети мерки“.

А потребител на платформата от село „Паисий“, община Велико Търново, алармира за масова незаконна сеч, която продължава от години. Опасенията са, че при продължителни силни валежи може да се случи това, което сполетя много села при наводненията заради липсата на дървета. През лятото същите лица продължават с тормоза над жителите, като изкарват на обществени места тонколони, от които звучи нетърпимо силна музика, твърди авторът на сигнала. Многократно са подавани оплаквания към телефона за спешни случаи, но до момента резултат липсва.

Изпратиха ни снимка от район „Триадица“, на която се виждат самоволно поставени ограждения на общински път, които позволяват паркирането само на определени лица, а всички останали са гонени със заплахи с обяснението, че пътят е частен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар