Снимка: БГНЕС
fallback
Кметът на Елисейна Валентин Илиев заяви, че свлачището, което затвори пътя край селото, вече е пробито, но остава опасно, съобщава bTV.
 
Той уточни, че специалистите трябва да се произнесат кога да бъде пуснато движението.
 
Илиев допълни, че не е бил поканен на посещението на премиера Бойко Борисов, който отиде на оглед на свлачището.
 
Заради блокирания път децата от местно училище и детска градина всяка сутрин трябва да минават през жп коловозите на гарата в Елисейна.
Oще по темата
 
"Притеснително е, родителите са притеснени", коментира кметът.
 
Кметът обясни, че алтернативнят маршрут, по който би трябвало да минават училищните автобуси е със "сложен терен". "Опасявам се да не закъсат автобусите", каза още Илиев.
 
Въпреки пътеките през жп линиите, учителките и придружителите прекарват децата през самите коловози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7Не знам какви снимки си гледал от Норвегия. Аз сега отново ги отворих. Ами има две три преспи. Свлачище, никаква лавина. Дори има разследване за строежа. Тук бил малко дъжда? 4 пъти нормата за месеца. В Трън 3 пъти месечната норма за 24ЧАСА!!!! Лек ръмеж му викаш? Над 2хил.м н.в. пороен дъжд! На камерите от Пампорово 50см сняг по пистите се"изпари"за ден. Къде е отишла тази вода? Боровец също. От -5, до 21градуса?! От двора на село изкарах колата като слагах клечки под гумите!

6

анонимен

преди 3 години

В коментар 3 определението *** оти - сляна думата е оставена. В коментар 8 е точкувана. Защо беееее.

5

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАбе и аз гледах кадри от свлачището в Норвегия, и там нямаше нищо общо с това от снимката под статията като мащаби, да не говорим, че последното беше причинено от лавина.За Италия също съм гледал зверски наводнения, това у нас си беше просто малко повече дъжд.И народа се дразни, защото не са 1-2 случая у нас, а е непрекъснато и е навсякъде.

fallback