Снимка: БГНЕС
fallback

Толсистемата и в момента генерира приходи. Кризата, която настъпи, промени обема на превозите, специално тежкотоварните намаляха с 30%. За 2020 година бюджетът на агенцията и изразходваните средства са в пъти повече спрямо 2019 г. Това заяви пред БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Парите за ремонти на пътища невинаги са достатъчни, особено за ремонти на третокласната пътна мрежа, каза Терзийски.

Той добави, че срутищата се образуват за кратко време заради резките температурни амплитуди. По думите му експерти извършват денонощни огледи за рискови процеси.

Принуждаваме се да усложняваме пътуването на хората, за да ремонтираме, заяви Терзийски по отношение ремонтите по магистрала "Струма".

3 години е гаранцията на ремонта на отсечката от магистрала "Тракия", който започва днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Интересно е, че на сайта на АПИ на по 1-2 pdf постни странички са показани 3 бюджета, саво до 2018г. Та от над 320 млн годишни приходи от винетки и пътни такси, капиталовите разходи са само 100млн, а над 200 млн са разходите за "издръжка", каквото и да означава това.

5

Койчо

преди 3 години

Този пак би тъпана

4

Анонимен

преди 3 години

Че на боко тиквата чекмедженцето да не е извор, трябва да се пълни. С една заплатка, не се купуват пуловерчета за по хилядарка, на унуките.

fallback