Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Личните лекари ще записват всички, които желаят да си сложат антиковид ваксина. Това съобщи пред bTV д-р Гергана Николова, личен лекар и член на УС на БЛС.

"Винаги се предвиждат резервни пациенти, така че ако не дойде някой от тези 5 или 10 души, които са предвидени за деня, да имаме възможност да оползотворим ваксините. Ние сме в Пета градска трима лични лекари и ще си поддържаме връзка. Имаме пациентите с телефонните им номера и можем да ги извикаме", каза д-р Николова.

Преди ваксинирането ще се прави пълен преглед на пациента, обясни тя. Ще се снема анамнеза, ще се измерва кръвно налягане, температура, ще се интересуваме дали е имал контакт, обясни тя.

"Идеята е много рисковите пациенти – възрастните, да им се постави РНК ваксини. Но в момента записваме всички желаещи независимо от възрастта, аз лично съм стигнала до 15% от моите пациенти", каза д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

*** ,.каквото и да приказвате ще се ваксинирате и то доброволно и ще се молите.защото сте *** страхлива а аз ще ви накарам и молба за ваксинация да пишете ***.

16

Bond

преди 3 години

Ваксината, която идкам едва ли личният лекар ще ми я осигури - гроздова и троянска сливова.

15

Никога

преди 3 години

Няма да се записвам за ваксина!!! Не искам да умра след два дена :'( >:(

fallback