Снимка: БГНЕС
fallback

Днес ще започне разрушаването на съществуващия мост над река Бошулска в област Пазарджик. На мястото на съществуващото съоръжение при 11-ти км на пътя Пазарджик – Бошуля – Ветрен – АМ "Тракия" ще бъде изграден нов мост с две ленти за движение и тротоари.

Съоръжението в село Бошуля е построено през 30-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтирано. Старият мост е с една лента за движение и трафикът по него се осъществява с изчакване. Заради амортизация на съоръжението е ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона. Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Изпълнител е „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД. Строително-монтажните работи са възложени след процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв. Срокът за изпълнение е 180 дни. Строителният надзор ще осъществява "План инвест Пловдив" ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на "Трансконсулт-22" ООД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

патило

преди 3 години

Не пипайте стария мост изградете нов и като се срути ползвайте стария.

10

Анонимен

преди 3 години

Нов мост нови грабежи нищо че стария може да искаро още толкова време.

9

Анонимен

преди 3 години

Трябва да го запазят като паметник на българския капитализъм преди 1944 година.Всеки фашизоид да го гледа и да хвали капитализма преди 1944 година.Когато в САЩ са строили язовири, електроцентрали, българските фашистки капиталисти са строили път с една лента, но пък са обявили война на САЩ и Великобритания 1941 година.Това е българският капитализъм преди 1944 година.

fallback