Снимка: БГНЕС
fallback
Плаващото сметище в река Искър, което се образува на стената на ВЕЦ "Своге" след проливните дъждове, вече е напълно разчистено. Общо 560 тона битов отпадък и 160 кубика дървета са били извадени от водата, съобщава bTV.
 
"Това е планина от боклуци, това не е само битов отпадък. Поставят се много въпроси дали не следва да се направят някакви оградителни съоръжения, за да се улавят боклуците", коментира кметът на Своге Илия Богданов.
 
Областният управител на София Илия Тодоров заяви, че от средствата, които Министерския съвет е отпуснало за почистването на сметището, са останали 35 хил. лева и те ще бъдат върнати.
Oще по темата
 
Реката продължава да носи боклуци въпреки почистването.
 
"И в момента има отделни бутилки, които рано или късно пак ще дойдат тук на стената на ВЕЦ-а", обясни представител на съоръжението Васил Шуманов.
 
Проливните дъждове в страната и наводненията доведоха до замърсяването.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Оная

преди 3 години

В нашата държава няма работеща политика за управление на отпадъците. В скоро време навсякъде ще стане като в Столипиново.Изчисти се еднократно, когато БТВ гордо обяви кампания, хората се наснимат, за да отчетат какво са свършили и в останалото време си я караме по старому. Ако не бяхме цъфнали в западните медии, никой от управляващите нямаше да се трогне. А какво правим с всичли останали сметища?Кога ще започне да се глобяват фирми и граждани за замърсяване?

14

Анонимен

преди 3 години

А колко ни струваше?щото Бойко им обеща колкото поискат.

13

KOKO

преди 3 години

HAIDE SEGA BALGARINA DA SE NAU4I DA NE HVARLJA BOKLUZI,ZA DA NE SE NALAGA DA SE 4ISTJAT. VSI4KI TIJA PARI SA OT SOBSTVENNIJAT MU DZOB NA DANAKOPLATEZ,NO....,,UM ZARUVA,UM ROBUVA, UM PATKI PASE,,

fallback