Снимка: БГНЕС
fallback

122 мм корозирал артилерийски снаряд с взривател беше обезвреден от сили на армията. Боеприпасът е открит на 24 януари под моста на река Омуровска в село Братя Даскалови, област Стара Загора, съобщава БНТ.

Операцията е извършена от Специализиран екип от батальона за защита на силите – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада, с ръководител капитан Йорданов Йорданов.

Екипът е разузнал, транспортирал и унищожил боеприпаса на учебен полигон "Люляк".

След изпълнение на задачата специализираният екип беше задействан отново за разузнаване на новооткрит боеприпас в коритото на река Бедечка, западно от старозагорския квартал "Самара".

Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Ген. Дупинов е ненавиждал старшините неистово.Като старшина школник, взводен командир, го ранява и затрупва снаряд.Някакъв фелдфебел, вместо да му окаже помощ започва да му изува ботушите. На думите му ,че е жив отговаря:" Тя се е видяла твоята, ами чизмите зян ли да стават?" Изува и ги отнася.Впоследствие оцелява но ненавистта му към старшините е била патологична.

12

Анонимен

преди 3 години

До До всички младиюнациГлупости на търкалета,ние имахме военно и медицинско обучение в у-ще и след това имахме практика за кратко време,един патрон даже не можеше да загуби през соца,камо ли снаряд или пък оръжие.Такива номера,че уж открили снаряд, ги правят в западна Европа,аз съм тук и няколко пъти се е случвало,но явно правят нещо друго.

11

Анонимен

преди 3 години

До До всички младиюнациГрешка в телефона- генерал Дупинов. Старшините са изпитвали страх от него и са се криели.

fallback