13

Анонимен

преди 3 години

Ген. Дупинов е ненавиждал старшините неистово.Като старшина школник, взводен командир, го ранява и затрупва снаряд.Някакъв фелдфебел, вместо да му окаже помощ започва да му изува ботушите. На думите му ,че е жив отговаря:" Тя се е видяла твоята, ами чизмите зян ли да стават?" Изува и ги отнася.Впоследствие оцелява но ненавистта му към старшините е била патологична.

12

Анонимен

преди 3 години

До До всички младиюнациГлупости на търкалета,ние имахме военно и медицинско обучение в у-ще и след това имахме практика за кратко време,един патрон даже не можеше да загуби през соца,камо ли снаряд или пък оръжие.Такива номера,че уж открили снаряд, ги правят в западна Европа,аз съм тук и няколко пъти се е случвало,но явно правят нещо друго.

11

Анонимен

преди 3 години

До До всички младиюнациГрешка в телефона- генерал Дупинов. Старшините са изпитвали страх от него и са се криели.

10

Анонимен

преди 3 години

До До всички младиюнациДа, потвърждавам за генерал Дупников. Баща ми който е служил от 1957 до 1959 ми е разказвал за този генерал. Много е мразел старшините.

9

До 5-ноне

преди 3 години

Виж коментара на 8

8

До всички младиюнаци

преди 3 години

Някой от вас билли е в казарма бе мушмороци? Бил ли е на стрелби? Бил ли е някой отцепление ? Наясно ли сте какво е 122 НУРС? Знаете ли какво е неразрив и как се,, губи" снаряд от артилерийски полигон при едни стрелби с многоцевната Ванюша?Един залп покрива 30 декара В далечната 1967 по време на учение Родопи един снаряд от такава установка падна до НПто на наблюдаващите от министерството на БНА. Ген.Дупинов искаше да разстреля цялото отделение барабар с ротния!Много неразриви има около полиг

7

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Ако имаше армия още 1992ра трябваше да "викат танковете" и да свалят тая хунта.Ама тогава генералите ги хвана страх да са родолюбци и затова сме на тоя хал.Я старшините да кажат, защо и как допуснахме да си нарежем МиГовете и ракетите?!?Защо бе другари генерали?Айде сега "разузнавахте и обезвреждайте" снаряди.Освен за заплата, гвардейци и един парад(пародия) на 6ти май за друго не ставате.

6

Тангра

преди 3 години

Коя армия ? Като гледам поделенията на какво приличат, може някой пенсионер от някоя охранителна фирма.До къде я докатахме.

5

none

преди 3 години

Щеше да е добре ако бяхте казали от къде се е взел там този боеприпас...

4

Мечтател

преди 3 години

А можеше да го занесат и връчат на Каракачанов по време на негово изказване в парламента по повод всеобща партийна далавера. Демек да са всички в залата. Еееех....

3

Анонимен

преди 3 години

Обезвредили трънки, такива театрални постановки ги правят и в западна Европа,уж открили снаряд,за да отцепят района и никой да не гледа,а всъщност правят нещо в земята или поставят нещо,един Господ знае какво точно правят!

2

Анонимен

преди 3 години

ГолЕмо разузнаване е паднало, а разузнали ли са как са стигнали до там тези железа или това няма значение и така докато не стане някоя беля тогава пак ще гонят вятъра.

1

Ямболски цървул

преди 3 години

Голяма новина.Веднага да се запише в учебника по история!