Снимка: БГНЕС
fallback

Мъж твърди, че заради липса на лекарства и адекватни лекарски грижи родителите му са починали в ковид отделение. Според разказа на Юлиан Георгиев двамата са били приети в болницата в Перник с положителни PCR тестове. Те постъпват в лечебното заведение на 18 декември.

"И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка ми си влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация", разказа Юлиан пред Нова тв.

По думите му междувременно лечението на баща му е вървяло добре.

"Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той  ми също сподели, че не се чувства добре. Извикал е лекар, но никой не е дошъл. Хората, които са били с него в стаята, са отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме, че лекарствата му са останали в стаята. На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем.  Баща ми почина 7 януари", сподели още мъжът.

Директорът на болницата заяви, че в момента тече вътрешна проверка. Резултатите от нея трябва да излязат днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

до 30 от славянин

преди 3 години

''Глупости! В болница се влиза при определени оплаквания и показания, а не по желание на клиента. За да ги приемат, значи че изобщо не са били добре и не е можело да се лекуват амбулаторно.''Абе май за ковидните това не важи особено!? 1200 лева по клинична пътека все пак са съблазнителен стимул да приемеш всеки набеден за ковиден!

36

Аз

преди 3 години

Е как "почти здрави" и само с 37,5 темп ги приемат в инъче претъпканите болници? Историята на мъжа май не е съвем така.

35

Ако сБили

преди 3 години

Антибиотици е ясна работата. ЗАЩО ТЪПЧАТ СТАРЦИТЕ С АНТИБИОТИЦИТЕ УНИЩОЖАВА Т ОРГАНИЗМА

fallback