Снимка: БГНЕС
fallback
Хотелите в Боровец предлагат пакетни предложения за офис в планината на компютърни специалисти. Компании се местят в курортите заради по-ниските разходи и като бонус за служители си, пише в. "Монитор".
 
Офертите включват престой от 5 до 14 дни. А колкото по-дълъг е той, толкова по-евтино излиза.
 
Двуседмичният пакет излиза по 78 лв. на човек дневно, или под 1100 лв., разказва членът на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Маргарит Цонев. 
 
Освен нощувка работещите в планината получават още закуска и вечеря. В случай че сме решили да останем за повече от две седмици, нощувката и изхранването ще ни струват по 39 лв. на ден. Офертата за минимум пет дни "снежен офис" е на цена от 92 лв. дневно. За да направят престоя на гостите си възможно най-приятен и ползотворен, хотелиери дори пренареждат хотелските стаи по фън шуй. Един взискателен писател, гост на хотел в Боровец, който работи върху последната си книга, е поискал именно това.
 
Курортът се радва на засилен интерес от страна на българските туристи през уикендите. Капацитетът на местата за настаняване се запълва на 80%. През седмицата обаче пада наполовина. С цел привличане на повече туристи много от собствениците на хотели в курорта са свалили цените с 50 на сто спрямо миналогодишните.
 
Цветомир Таслаков от ски центъра "Беклемето" обясни, че две от трите писти в планинския курорт вече са заснежени, обработени и готови да посрещнат туристи.
 
Всички противоепидемични мерки в ски гардероба се спазват стриктно - допускат се максимум по шест души, които задължително носят маски, шалове или шлемове.
 
"Дори сезонът да е по-дълъг, загубите едва ли ще се компенсират", смята Таслаков.
 
За разлика от зимните курорти в страната СПА дестинациите без проблем успяват да компенсират затварянето си благодарение на българските туристи, напълнили местата за настаняване в тях. 
 
"Туристите са само българи", заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. През уикенда хотелите са препълнени, а през работната седмица капацитетът им се понижава до 40 - 60 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ескимос

преди 3 години

Шсе грабна с цялата техника и кабелажи, ще си зарежа домашните удобства, за да се навра във *** хотелска стаичка, да ме хранят и поят с ***, да зъзна и мръзна... !!! Защо подяволите, трябва да си го причинявам???

20

Анонимен

преди 3 години

Това някаква подигравка ли е?Да плащам по 78 лева на ден, че да "бачкам" от български хотел?Нашите "хотелиери" май не са наясно на кой свят се намират.

19

SHEFA

преди 3 години

ПРЕДЛАГАМ СМЯНА НА МАСЛА-ФИЛТРИ-ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДВИГАТЕЛИ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ.-ХОУМ ОФИС!-Я КАЖЕТЕ КОЛКО ПРОЦЕНТА МОГАТ ДА ГО ПРАВЯТ?

fallback