Снимка: Морски плаж Созопол-централен

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди спешна проверка на морските плажове Созопол-централен и Харманите, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата
Инспекцията е по повод нанесените щети по плажните ивици следствие на проливните дъждове и наводненията от последните дни.

Целта на проверката е да се установи какви са щетите на морския плаж и на разположените на него преместваеми обекти в границите на ивицата.

Инспекцията ще бъде реализирана на два етапа. Първият ще се проведе сега, следващият ще е в началото на месец май, когато ще се установи дали е възстановен напълно плажът в границите спрямо предходния летен сезон.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 месеца

Пясъчни диги има и на офицерския плаж и Рапонги-то на варненската първа алея. И никой не протестира. И ще ви кажа защо. Целогодишно тичам вечер по алеята. Една зима имаше страхотна буря. Офицерския плаж беше без поне метър пясък, пясъка от плажа беше изхвърлен върху пътя и Рапонгито. После седмица багери оправяха пътя и насипваха пясък да се възстанови пътя и плажа. Оттогава есента вдигат пясъчни диги, пролетта ги разстилат обратно. И вече бурите не съсипват плажа.

12

Тонката

преди 3 месеца

Абе то и сезон 2020 нямаше да има:):):)Южното Черноморие фраш:):):):)Места нема всичко заето:):):)

11

Марианчето се уплаши

преди 3 месеца

Че няма да има сезон 2021 ли бе хахахахахахаха