Снимка: БГНЕС
fallback

Ваксините, които сме поставили, са сравними с бройките във Финландия, Чехия, Нидерландия. Когато сме сравними с тях, се радвам. Румънците до вчера бяха ваксинирали 4 души на 1000 души население, а ние двама. Това заяви пред БНТ професор Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

"От ваксината на "Пфайзер" вече ще може да се ползват 6 дози от един флакон, при 5 досега. С промяна на регулацията това покачва с 20% броя на ваксинираните с тази ваксина", каза Кантарджиев.

Oще по темата

По думите му най-вероятно "британският щам" на коронавируса го има и в България, за което има косвени данни.

Според Кантарджиев ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" и другите, които са в напреднал етап на разработване, имат положително въздействие върху този щам на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Няма да лъжеш еййй,Финландия страна с около 1.5 милиона население по малко от България до вчера има 24000 ваксинирани което прави 4 на хиляда лица или двойно повече от нас!

16

Оптимист

преди 3 години

По зле не може казал песимистът. Може, може казал оптимистът. Това изкаване на това ми прилича.

15

Мислеща

преди 3 години

"От ваксината на "Пфайзер" вече ще може да се ползват 6 дози от един флакон, при 5 досега. Понеже нас скептиците ни обвиняват, че не вярваме в науката, то може ли да ми обясни някой учЕн, как така от 5 дози стават 6. Нали "научните" изпитания са правени при 5 дози и на база на тях е е получено УСЛОВНО разрешение за използване на ваксината. Чета , че можело втората доза да я сложат и след 21-я ден. То тогава, ако ще ти бият за ваксина колкото и да е когато и да е , каква наука е това?!!

fallback