Снимка: Facebook
fallback

Общ преглед

Ситуацията в Бургаска област заради проливните валежи остава сериозна. В района преляха три реки - Отманлийска, Изворска и Маринка. На места бяха блокирани автомобили, но за щастие няма пострадали хора.

Oще по темата
Най-критично е положението във вилно селище "Черниците", където бяха евакуирани 20 души.

Множество пътища в областта бяха затворени, сред които този към Приморско и Созопол. Движението е отклонено още от кв. „Крайморие“. Достъпът до хижа "Странджа" също е възпрепятстван. Затворен е и пътят Извор – Зидарово, който бе залят от прелелия язовир "Хур дере". 

Блокирани са множество коли, като някои от тях са напълно потопени. Тежка техника помага за изваждането им.  Екипите действат своевременно.

Водата от язовира "Хур дере" се източва контролирано след като нивото му стигна застрашителните 94 с при максимални 100.

Заедно със спешните служби за сигурност, ситуацията в общината следи и лично кметът Димитър Николов. Той многократно призова шофьорите да тръгват на път само в краен случай и да използват обходни маршрути, които не са потопени от прелелите реки.

Обилният дъжд в областта продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Асен

преди 3 години

До АнонименТози пък дет си вдигнал ограда с камъни и нямал наводнения, ти и тези които са ти харесали коментара наред ли сте. Каква ограда ве шизофреник, като излезе река от коритото или се скъса язовирна стена или блокира канализацията в градовете, каква каменна ограда ще те отърве от наводнението, какви глупости говориш. Той ограда си направил, ми увий си я и с найлон тази ограда и се моли да не се скъса язовирна стена наоколо, защото освен да плаваш на тази ограда за друго няма да стане.

29

чалгата не прощава

преди 3 години

Хахахаха, все разни жипки , не се минава край тях- хахахаха, аз като нямам жип - не се налага да ме вядят от гьола

28

Анонимен

преди 3 години

Хихихи! Закъсали карачи. Кеф, мед ми капе на сърцето. Днес няма да ми тръцат въздуха с бензиновите си бракми.

fallback