Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Майка на третокласник сигнализира за стърчащи арматури и ръждиви тръби в двора на училище "Михаил Лъкатник" в Бургас. В средата на месец ноември месец миналата година момчето се наранило сериозно на ръждива арматура по време на игра на футбол. Наложило се раните му да бъдат обработвани от хирург, съобщава Нова тв.

След инцидента родителите на пострадалото дете писали писмо до директора, общината и регионалното управление по образование, като от последната институция дали предписание на директора всички опасни предмети да бъдат премахнати.

"На 19 ноември синът ми претърпя инцидент в двора на училището по време на игра. Той пострада от арматурно желязо, което стърчи от трафопост. След това беше необходима оперативна намеса, детето беше стресирано, обездвижи се", разказа майката на пострадалото дете.

Родителите изпращат сигнали до всички институции. Първа се отзовава директорката на училището, след което реагират и от Общината. Оттам потвърждават, че трафопостът не е собственост на училището, но и директорът не е подал сигнал за стърчащи елементи в двора на учебното заведение. Регионалната инспекция издава предписание на ръководството за премахване на стърчащите арматури.

"Запозната съм с инцидента, заставам на страната на родителите. Приемам случилото се като урок за мен и моя екип. След като времето позволи, ще премахнем стърчащите елементи. Преди и по време на празниците се работеше, премахнати бяха опасни клони и дървета, както и няколко арматури", обясни директорът на училището Снежка Височкова.

Тя не отрече, че дворът на училището има нужда от повече грижа и увери, че се работи по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

У

преди 3 години

Навсякъде има! Сменял съм разпорена гума. В кварталския парк стърчат винкели от пейки, огради... Оня ден имах ходене по центъра(синя зона) и реших да отида с автобус. На спирката в квартала стърчат остатъци от железа и анкерни дюбели от някаква премахната барака, никой не се е обадил, а за 10мин поне 5-6човека се спънаха докато бях там. За мен това граничи с безотговорност на стопанина на мястото,а даже вземат заплати за да са общинари, директори на училище и т.н.Ако трябва да си обхождат района

15

Анонимен

преди 3 години

До Пош2 часа на ден, седмица, месец или година родителите да помагат на учителите. Уточни моля в какво да се заключава помоща: в учебния просец, нагледжането през междучасията, или в почисването на двора на училището, ремонтирането на сградата на училището, поправянето на счупенините от 30 години лампи, огради, пейки. Могат и асфалт да сложат родителите.... докато са на работа.

14

Пош

преди 3 години

ИстинатаРодителите да помагат на УчителитеИ да не плюят бият УчителитеРодителите със свой труд за два часа щяха да решат проблема

fallback