16

У

преди 3 години

Навсякъде има! Сменял съм разпорена гума. В кварталския парк стърчат винкели от пейки, огради... Оня ден имах ходене по центъра(синя зона) и реших да отида с автобус. На спирката в квартала стърчат остатъци от железа и анкерни дюбели от някаква премахната барака, никой не се е обадил, а за 10мин поне 5-6човека се спънаха докато бях там. За мен това граничи с безотговорност на стопанина на мястото,а даже вземат заплати за да са общинари, директори на училище и т.н.Ако трябва да си обхождат района

15

Анонимен

преди 3 години

До Пош2 часа на ден, седмица, месец или година родителите да помагат на учителите. Уточни моля в какво да се заключава помоща: в учебния просец, нагледжането през междучасията, или в почисването на двора на училището, ремонтирането на сградата на училището, поправянето на счупенините от 30 години лампи, огради, пейки. Могат и асфалт да сложат родителите.... докато са на работа.

14

Пош

преди 3 години

ИстинатаРодителите да помагат на УчителитеИ да не плюят бият УчителитеРодителите със свой труд за два часа щяха да решат проблема

13

Анонимен

преди 3 години

До ОчевидецИ защо да не уточниш града и училището. Директорите и заместниците също четат новините. Може и да се "самосезират"....

12

Анонимен

преди 3 години

И после пишете сигнали. Ние пишем и нищо не се случва. Правят ни на ***. Трябва за всичко да сигнализираш, да сезираш държавните служители да си свържат работата. Няма наказание за бездействие и безхаберие. Все на нашите директори пари не им стигат, а съм убедена има програми, но ги мързи.

11

Анонимен

преди 3 години

По време на локдаун заградиха 81 СУ в София Младост 3 с грозна мрежа, като обор за животни, ама много по-зле. Това го направиха с цел по-малко разпространение на заразата. Грозотия. Директорът е за уволнение. И между другото мрежата е опасна, защото не е закрепена както трябва и хич не е здрава. Ето директорът е решин и изградил опасни за децата конструкции.

10

Мишо

преди 3 години

Вместо да купуваме продънени Ф16 и да си пълним джобовете от комисионни от нашите приятели отзад океана, по-добре да бяхте вложили тези пари в образование и развитие, ремонт на училищата.

9

Мишо

преди 3 години

Практически всички дворове на 80% от училищата в България са в окаяно състояние! Състояние опасно за хората намиращи се на този двор. Дворовете не са оградени по нормален начин и всеки има достъп до тях, следователно може да руши и чупи каквото си пожелае или да краде. После спортните съоръжения не приличат на нищо, асфалта или плочките са в окаяно състояние, ако въобще ги има. Дворовете са мръсни и неподдържани и в много случаи има опасни предмети като стърчащи железа и счупени стъкла, бутилки!

8

Анонимен

преди 3 години

Преди две години подадох сигнал, че в двора на училището - 81 СУ София Младост 3, няма нито една работеща лампа и зимно време в 6 часа си е направо мрак. Страшно е. Дълго време нямах официален отговор дали е решен проблема. Но те все пак направиха нещо, пуснаха 30 годишна лампа на покрива на сградата в единия ъгъл, която служеше само за ориентир. Общината пък смени крушките на лампите в парка до училището, та сега в парка е светло. Училищата ни са като затвори.

7

Анонимен

преди 3 години

Проблемът с разрухата е, че като нещо е полу счупено е много по лесно да го дочупиш. Ако всичко е подредено и проведено в ред, да посегнеш да чупиш изисква много по голяма крачка. Цяло поколение израстна виждайки само разруха. Не е до бедност, до начин на мислене е. Глоби не оправят объркана психика. Хубав пример по училищата, стърчащи железа, изкормени скамейки, плочки като след бомбандировка..... Цялата вина е на директорката, тя не е там да си взема заплатата само.

6

До Очевидец

преди 3 години

Не става с казване! Трябва входирани жалби и до МОН, и до община, до прокуратура и сезиране на медии!!! Но няма. Ето и ти типично по български от страх ще умреш...Даже и тук не посочваш града и училището! Пък после анонимен рев - е няма да стане така!

5

РАДИО ЕЛТО

преди 3 години

а в един БГ ГРАД счупиха съоражения люлки на деца с увреждания

4

Анонимен

преди 3 години

"детето е стресирано..."А бе деееее и мааму, преди 35-40год ние не се ли стресирахме ? Опъне ти бащата два задвратника, и забравяш и за стрес и за всичко.Преиграват вече с това.

3

Анонимен

преди 3 години

Как да забележи директорката , като в България така се живее масово и затова всички си мислят, че е нормално. Няма парапети, дупки зейнали, арматури, неравности, строежи необезопасени... Абсолютно безхаберие. На 80% като им видиш дворовете или терасите и ти става ясно за манталитета.

2

Очевидец

преди 3 години

Взимайки внукът си от училище, съм забелязвал стърчащи железа от премахнати пейки или спортни съоръжения и съм обръщал внимание на охраната и нясои учителки.Казвал съм им, че ще се спъне някое дете, ще падне върхо тях и ще пострада сериозно, а после директорката ще дава обяснения.Реакция-Никаква! Това беше миналата година а железата още си стърчат.Няма да уточнявам за град и училище, но съм сигурен, че почти във всяко има ненужни стърчащи метални предмети.

1

Анонимен

преди 3 години

Елементарно е, директорът да наблюдава всичко и да взима своевременни мерки.Елементарно е. Няма оправдания.