Снимка: БГНЕС

Заради обилните снеговалежи у нас, пътната обстановка е тежка, най-вече на територията на областите Видин и Монтана.

Нека всички водачи на МПС да бъдат особено внимателни, тъй като се очаква валежите да продължат. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг пред журналисти. Около 430 патрули на КАТ ще са на терен тази нощ, допълни той.

Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да започне обработка против заледяване по високите места и проходите, съобщи от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Проходът "Петрохан" остава затворен. Въпреки разчистването и работата на екипите, снеговалежът се засилва, поясни председателят на АПИ.

Проходът "Петрохан" е затворен и в двете посоки

Искам да се обърна към водачите - да спазват нормалните мерки за безопасност: хубави зимни гуми, незамръзваща течност за чистачки и най-важното - нека да пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано, заяви вътрешният министър Христо Терзийски.

Пътят за Рилския манастир също остава затворен за всички МПС. Има информация за свличане на земни маси в Искърското дефиле, в района на Монтана. Нека водачите да знаят, че временно може да се затварят пътища за почистване, допълни началникът на Пътната агенция.

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 2 години

До еееАма много глупости ръсиш! Само ако си гледал колоездачната обилколката на Италия да видиш май предишните или октомври тази година. Променени етапи заради липса на проходимост. Да не говорим 2019-та Френската обиколка лятото. Свлачища от обилните дъждове. То морето е до колене като става въпрос за приказки.

52

Анонимен

преди 2 години

До ХХХНе знам какво те е изненадало? Става въпрос за планиниски проход! Става въпрос за мокър сняг и леден дъжд. Платното е чистог. Падат дървета! Във Франция бяха затворили пътища и магистрали преди седмица! Сега в Испания! Дали и те бяха изненадани? Не видяхте ли от снимките дърво изтръгнато с корените и се свлекло по склона на пътя! Не видяхте ли какви дървета режеха над пътя! Все още здрави, но огънати от мокрия, заледен сняг! Седнали си на ушите и очите, и отворили ей такива уста! Толупи!

51

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 49Така е, два са сезоните, но по-скоро кален и прашен, така е в европейска ***!