Снимка: БГНЕС

Заради обилните снеговалежи у нас, пътната обстановка е тежка, най-вече на територията на областите Видин и Монтана.

Нека всички водачи на МПС да бъдат особено внимателни, тъй като се очаква валежите да продължат. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг пред журналисти. Около 430 патрули на КАТ ще са на терен тази нощ, допълни той.

Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да започне обработка против заледяване по високите места и проходите, съобщи от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Проходът "Петрохан" остава затворен. Въпреки разчистването и работата на екипите, снеговалежът се засилва, поясни председателят на АПИ.

Проходът "Петрохан" е затворен и в двете посоки

Искам да се обърна към водачите - да спазват нормалните мерки за безопасност: хубави зимни гуми, незамръзваща течност за чистачки и най-важното - нека да пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано, заяви вътрешният министър Христо Терзийски.

Пътят за Рилския манастир също остава затворен за всички МПС. Има информация за свличане на земни маси в Искърското дефиле, в района на Монтана. Нека водачите да знаят, че временно може да се затварят пътища за почистване, допълни началникът на Пътната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase