Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Започва разпределението на ваксините към РЗИ-тата в по-малките населени места и болниците, след като вчера на летище София пристигнаха новите количества от препарата на Pfizer.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов увери, че до две седмици ще приключи първата фаза от имунизационната кампания, която обхваща медиците, съобщава Нова тв.

Oще по темата

По същото време трябва да започне и вторият етап, в който попадат педагозите и домовете за стари хора. В тези домове са настанени общо 15 000 души и има 11 000 персонал.

Следващата партида ще е от 32 000 ваксини.

Амбицията ин е да стартира втората фаза най-много до 10 дни, каза министърът.

По думите на проф. Ангелов масовата ваксинация ще започне през февруари – март, когато ще има по-голямо количество ваксини и ще стартира с възрастните хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Първо трябва да се ваксинира местната аристокрация,чак след това Дениса...

4

Анонимен

преди 3 години

"Ваксинирайте първо учителите, да се нормализират училищата!"...............Да ги ваксинират, ама учителите НЕ ЩАТ. Накараха директорите да направят списъци на желаещите "доброволци за ваксиниране" (точно така пишеше) и резултатът е, че около 15 % от учителите са се записали. В същото време, не щат и да ходят на работа. Услади им се да си седях вкъщи и да получават заплата. Ама това е друга тема.

3

ww

преди 3 години

Ваксинирайте първо учителите, да се нормализират училищата!

fallback