Снимка: БГНЕС

В Бургас подготовката за ваксинирането тече с пълна сила. То ще се проведе в новоизграден кабинет, който цяла нощ беше охраняван от полицията.

В София, Пловдив и Бургас ще започне малко по-късно днес имунизацията срещу COVID-19. Първият българин, който ще се ваксинира, е здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата

"Вчера следобед, след като ги получихме, към Ямбол и Сливен заминаха по 100 дози за всяка област. Беше раздадена ваксината и във всички лечебни заведения на първа линия - те са общо 11. В РЗИ останаха 40 дози, за първите записани от Спешния медицински център в Бургас", обясни пред Нова тв директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

250 медицински лица, работещи на първа линия в Бургаска област, ще бъдат ваксинирани. Общият брой на желаещите да се ваксинират са над 1900. Това са около 30% от работещите медици в Бургас. Ваксините за тях ще пристигнат през първата седмица на януари.

"Втората ваксина също е у нас, но се намира във фризерите на "БулБио". Те ще бъдат доставени на 20-я ден, за да започне реваксинацията на всички, които сега ще бъдат ваксинирани", обясни д-р Паздеров.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще бъде ваксиниран срещу COVID-19 в столичната болница "Св. Анна". Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Ваксинацията ще бъде утре, 27 декември, в 10.00 часа.

Ваксина ще бъде поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.
По същото време в Пловдив, в УМБАЛ "Свети Георги", първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, на Райна Тодовичина, медицинска сестра с дългогодишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звеното "Вътрешни болести" към същото отделение.

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 2 месеца

Ваксините за Македония да ги закарат с коне и каруци. Защо трябва и пари за гориво да се дават?

61

Анонимен

преди 2 месеца

Пазат кренвиршите, да не ги изяде някой на зор.

60

Активист на БСП

преди 2 месеца

Шоуто ,,Чекмеджан Хераковски,, набира сила ! Народът не иска да се ваксинира и ЦК на ГЕРБ е в ШОКИНГ !!!Смех,смех,смех...