Снимка: БГНЕС

Взрив от заболели от COVID-19 е регистриран в Дома за стари хора в Добрич, съобщават от Областния координационен щаб.

Положителни тестове за инфекцията са дали 29 от общо 96 настанени възрастни хора в дома, както и десет души от персонала, посочва директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Светла Ангелова, която е и секретар на щаба.

Епидемиологичното проучване в дома е започнало на 19 декември, когато двама души от персонала на социалната услуга дават положителни резултати за инфекцията.

Веднага са разпоредени противоепидемични мерки и на следващия ден екип на РЗИ на място е изследвал с бързи антигенни тестове всички потребители и хората от персонала. От далите положителни резултати са взети проби за провеждане на RT-PCR тестове.

Специалистите от социалната услуга са изолирани в домовете им, а заразените възрастни хора по преценка на личните им лекари са отделени на самостоятелен етаж в дома с осигурен обслужващ персонал, допълват от щаба.

Коментари Напиши коментар

9

ne

преди 2 месеца

До Малкият Рук

но ковид идиотчета като тебе са им ходили на гости след като са се моласквали и баросвали
или направо са работили там после

8

Малкият Рук

преди 2 месеца

И тези са ходили по купони и молове и са се заразили нехранимайковците. Нали така, ковидиomu?

7

Калашников

преди 2 месеца

Във всички домове е едно и също - някоя мед.сестра или санитарка работи в инфекциозно отделение, вътрешно отделение, летище и т.н. и после при старците. Как могат да допуснат това? Колкото народ умря от медицинската им помощ!!! Да заработват на сто места. Както и някои доктори, които след болницата отиват да заразяват в частните си кабинети. Лошото е, че на съответните бели ко.кош.ки и на съвестта им не тежи, разтоварват бюджета, НОИ и т.н.